Structuri importante

Vascularizatia cotului

  • Autor: Drăgulin Oana Articulatia cotului este alcatuita din epifiza distala a osului humerus si epifizele proximale ale ulnei si radiusului.
  • Articulatia genunchiului este o articulatie

Sus Oasele cotului sunt humerusul osul bratuluiulna cel mai mare os al antebratului, pe partea opusa policelui si radiusul osul vascularizatia cotului mic al antebratului, de aceeasi parte a policelui. Articulatia cotului este o articulatie de tip balama, adica se strange si se intinde ca o balama.

Durere La Încheietura Mâinii Stângi Și Antebraț Care sunt unele cauze ale durerii articulare Articulațiile la nivelul cotului, Durere în mâna stângă de la cot până la încheietura mâinii. Artralgie la cot - semne și simptome Autor: Drăgulin Oana Articulatia cotului este alcatuita din epifiza distala a osului humerus si epifizele proximale ale ulnei si radiusului. Altfel spus, articulatia cotului este formata din articulatia humero-ulnara, articulatia humero-radiala si articulatia radio-ulnara vascularizatia cotului.

Dar exista si o articulatie secundara, unde capatul radiusului se intalneste cu humerusul. Aceasta articulatie este complicata, deoarece radiusul trebuie sa se roteasca astfel incat persoana sa poata intoarce palma in sus sau in jos.

Mușchiul articular al cotului

In acelasi timp, trebuie sa alunece impotriva capatului humerusului in timpul miscarilor de indoire si intindere. Articulatia este si vascularizatia cotului complexa deoarece radiusul trebuie sa alunece pe langa ulna atunci cand se face rotatia articulatiei pumnului.

Astfel, capatul dinspre cot al radiusului are forma de maciulie neteda, terminandu-se cu forma de cupa la capat, pentru a se potrivi capatului humerusului.

Artera cerebrală anterioară

Marginile radiusului sunt, de asemeni, netede, intrucat gliseaza langa ulna. Cartilajul articular este un material care acopera capatul osos din fiecare articulatie. Acesta poate avea o grosime de vascularizatia cotului la 0,6 cm in articulatiile mari, care suporta greutati mari, insa este putin mai subtire in articulatii precum cea a cotului, care nu sustine greutati.

Cartilajul articular este alb, stralucitor si are o consistenta de cauciuc. Este alunecos, lucru care permite suprafetelor articulare sa alunece unul pe vascularizatia cotului fara sa produca leziuni.

Functia cartilajului articular este aceea de a absorbi socurile si de vascularizatia cotului oferi o suprafata foarte neteda pentru a facilita miscarile. Omul prezinta cartilaje articulare oriunde doua suprafete osoase se articuleaza.

La vascularizatia cotului cotului, cartilajul articular acopera capatul distal al humerusului si capetele proximale ale radiusului si ulnei.

Ligamente si tendoane Sus Exista cateva ligamente importante la nivelul cotului. Ligamentele sunt structuri de tesut moale care conecteaza oasele intre ele. O capsula articulara este un sac impermeabil care inconjoara o articulatie si contine un lichid lubrifiant numit lichid sinovial.

Anatomia cotului

La cot, doua dintre cele mai importante ligamente sunt ligamentul colateral medial si ligamentul colateral lateral. Cel colateral medial se gaseste pe marginea interna a cotului, iar cel lateral pe marginea externa. Impreuna, aceste doua vascularizatia cotului leaga humerusul de ulna si le tin strans la locul lor pe masura ce aluneca prin spatiul de la capatul humerusului.

vascularizatia cotului Cauze de artroză la șold

Aceste doua ligamente sunt sursa principala de stabilitate pentru articulatia cotului. Aceste ligamente pot fi rupte in cazul unui traumatism sau in cazul dislocarii cotului.

Daca nu se realizeaza o vindecare corecta cotul poate deveni instabil. Exista inca un ligament important, numit ligamentul inelar, care acopera capul radial si il tine strans langa ulna.

Articulatia cotului (cotul)

Acest ligament formeaza un inel in jurul capului radial pe care il tine in loc si poate fi rupt cand intregul cot sau doar capul radial sunt dislocate. Exista cateva tendoane importante in jurul cotului. Tendonul biceps insereaza cel mai mare muschi, bicepsul pana la radius. Acesta permite cotului sa se intinda cu forta.

vascularizatia cotului colagen sportivi

Acest tendon poate fi simtit strabatand creasta frontala a cotului atunci cand persoana incordeaza muschiul biceps. Tendonul tricepsului face legatura dintre muschiul triceps de pe fata posterioara a bratului si ulna. Acesta permite cotului sa se intinda cu forta, ca in cazul realizarii unor flotari. Muschii antebratului traverseaza articulatia cotului si se ataseaza humerusului. Denivelarea osoasa externa sau laterala, situata chiar deasupra cotului, poarta numele de epicondil lateral.

  • Таков был жесткий приказ.
  • Medicamente pentru durerile de spate și articulații

Majoritatea muschilor care fac extensia degetelor si incheieturii pumnului se unesc intr-un singur tendon care se va atasa acestei zone. Pe vascularizatia cotului interioara sau mediala, denivelarea care se gaseste chiar deasupra cotului poarta numele de epicondil medial.

Majoritatea muschilor care flecteaza degetele si incheietura pumnului se unesc intr-un tendon unic care se ataseaza acestei zone. Aceste doua tendoane sunt important de inteles, deoarece ele sunt localizari frecvente ale tendinitei. Muschii Principalii muschi importanti ai cotului au fost mentionati in discutia despre tendoane. Acestia sunt bicepsul, tricepsul, muschii extensori ai mainii atasati epicondilului lateral si flexorii mainii atasati epicondilului medial Nervii Sus Toti nervii care deservesc membrul superior trec pe la nivelul cotului.

Trei nervi principali isi au originea la nivelul umarului: nervul radial, nervul ulnar si nervul median. Acesti nervi transporta semnale cerebrale de la creier spre musculatura pentru miscarea bratului.

vascularizatia cotului umflarea gleznei și roșeața pielii

De asemeni, ei transporta semnale de la creier legate de senzatii cum ar fi atingerea, durerea si temperatura. Vascularizatia cotului dintre cele mai frecvente probleme ale cotului sunt legate de nervi. Fiecare nerv trece prin propriul tunel la nivelul cotului.

Vascularizatia membrelor

Intrucat cotul trebuie sa se indoaie mult, nervii trebuie sa faca acelasi lucru. Flexia si extensia constanta pot duce la aparitia unei iritatii sau presiuni la nivelul nervilor din tunel si sa determine probleme precum durere, amorteala, slabiciunea bratului si a mainii. Vasele de sange Sus Traiectul vaselor de sange este acelasi vascularizatia cotului cel al nervilor, vasele de sange avand rolul de a vasculariza diferite zone.

Cea mai mare artera este vascularizatia cotului brahiala, care traverseaza creasta durere la nivelul șoldului decât a trata a cotului. La flexia cotului se poate simti pulsul la nivelul acestei artere.

vascularizatia cotului cum să freci o articulație cu inflamație

Artera brahiala se imparte in doua ramuri mai jos de articulatia cotului: artera ulnara si artera radiala, care merg pana la nivelul mainii. Leziunile arterei brahiale pot fi foarte grave deoarece aceasta reprezinta unica sursa vasculara a membrului superior.