Anatomia articulatiei scapulo-humerale

Oasele umarului. Anatomia umarului

Conținutul

  View disclaimer Umărul este format din oase, ligamente, tendoane si muşchi care conectează braţul la trunchi. Cele trei oase, oasele umarului formează articulatia umărului sunt clavicula, omoplatul şi humerusul.

  oasele umarului

  Umărul are două articulaţii care lucrează împreună pentru a permite miscarea braţului. Articulatia acromioclaviculară AC este o articulatie formată între claviculă şi acromion. Acromionul este proeminenta omoplatului care dă forma umărului.

  oasele umarului

  Articulatia AC ne oferă posibilitatea de a ridica braţul deasupra capului. Articulatia glenohumerală, sau articulatia umărului, este o articulatie de tipul minge-cavitate. Această articulatie permite braţului să aibă miscări circulare în faţă si pe lângă corp. Labrumul este o bucată de cartilaj care asează capul humerusului şi glenoidul.

  oasele umarului

  Acest cartilaj ajută, de asemenea, la stabilizarea articulatiei. Muschii rotatori sunt un grup de patru muşchi care trag humerusul în omoplat. Muşchii rotatori stabilizează articulatia glenohumerală şi ajuta la rotirea braţului.

  oasele umarului

  In umăr sunt situate două structuri în formă de sac, numite bursite. Bursita secretă un lichid lubrifiant care reduce frecarea părţilor mobile ale articulatiei. Împreună, toate aceste structuri formează una dintre cele mai flexibile oasele umarului din corp.

  oasele umarului

  Duration: