Biomecanica cotului

Flexia cotului. Flexiunea cotului: ce este și ce trebuie să faci când doare

Miozita osificanta. Inspectia La examinarea clinica a cotului se cauta inflamatii si deformari ale articulatiei cotului, atrofii musculare, care sunt sugestive pentru o artrita reumatoida sau artrita infectioasa de exemplu TBC. Cotul inflamat este tinut intr-o pozitie de semiflexie.

Flexiunea cotului: ce este și ce trebuie să faci când doare

Se inspecteaza existenta nodulilor reumatoizi, bursitei olecraniene. Pacientul este rugat sa faca extensie a articulatiei cotului bilateralurmarindu-se orice diferenta aparuta intre cele doua articulatii. In cubitus valgus, unghiul format de antebrat si corp este deschis. In cubitus varus, antebratul este foarte aproape de cot cauza cea mai comuna a flexia cotului unilaterale a acestui unghi este o fractura supracondilara veche. Unghiul de deschidere se masoara cu goniometrul, astfel, la barbati fiind de 11 grade raza grade.

flexia cotului

La femei este de 13 grade raza grade. Mobilitatea Extensia Extensia totala este de 0 grade.

Examinarea clinica a cotului

Limitarea extensiei totale este comuna in osteoartrita, artrita reumatoida, fracturi vechi in special fracturi de cap radial. Hiperextensia Articulatia cotului poate fi extinsa dincolo de pozitia neutra, pana la 15 grade este considerata normala, mai ales la femei. Peste aceasta valoare se urmareste hipermobilitatea in articulatii de exemplu sindromul Ehlers-Danlos. Flexia test screening Se roaga pacientul sa-si atinga cu degetul ambii umeri.

O diferenta intre cele doua articulatii devine foarte usor vizibila prin comparatie.

Linia de jos Cotul dvs. Când antebrațul se mișcă spre corp, aplecându-te la cot, se numește flexie a cotului.

Unghiul de flexie poate fi masurat cu goniometrul, valoarea sa normala fiind de grade. Restrictia flexiei este comuna in general dupa toate fracturile din zona articulatiei cotului, si in toate formele de artrita.

Aceeasi pozitie, doar ca pacientul este rugat sa faca pronatie. Supinatie Pacientul strange in pumn un creion si se masoara unghiul facut flexia cotului creion, din pozitia neutra, pana la supinatie maxima. Valoarea normala este de 80 grade.

Durere de flexie la cot

Pronatie Se masoara in flexia cotului fel, doar ca pacientul este rugat sa faca o miscare de pronatie, unghiul normal facut de creion fiind de 70 grade. Pierderea mobilitatii poate aparea si dupa luxatii sau osteoartrite reumatoide.

Palparea Se palpeaza epicondilii humerusului si olecranul.

Biomecanica cotului Biomecanica cotului Epifiza inferioara a humerusului este suportul axei de flexie – extensie. Aceasta axa este oblica in jos si inauntru, deci nu este orizontala. Antebratul este in valgus fiziologic de circa cand cotul este in extensie completa, in pozitie neutra cand cotul este in flexie de si in varus fiziologic de circa 60 cand cotul este in flexie completa.

Cu cotul aflat in flexie, se formeaza in partea posterioara a bratului un triunghi echilateral epicondilul lateral, epicondilul medial, olecranul. Flexia cotului subluxatii, acest triunghi este deformat.

flexia cotului

Se palpeaza epicondilul lateral urmarindu-se orice slabiciune. Se palpeaza epicondilul medial, durerea aparand atunci cand exista o ruptura a ligamentului colateral ulnar, sau in traumatisme ale epicondilului medial.

Esențiale compoziție de glucozamină și condroitină la nivelul olecranului este rara, cu exceptia fracturii la acest nivel si a bursitei olecraniene infectate.

flexia cotului

Se apasa ferm cu policele in partea laterala flexia cotului cotului, intre capul radial si humerus, in acelasi timp pacientul fiind rugat sa alterneze o miscare de supinatie cu una de pronatie ale antebratului. Durerea apare atunci cand exista o afectare a capului radial, osteoartrite si osteocondrite disecante. Se palpeaza plica cotului pe ambele parti ale tendonului bicepsului, in timp ce pacientul face miscari de flexie si extensie ale cotului 20 gradeurmarindu-se prezenta unor formatiuni anormale la acest nivel de exemplu miozite osificante.

Anatomia Cotului

Ca si alternativa durerea poate sa apara si prin pronatia mainii cu cotul in extensie maxima. Testul cu scaunul — pacientul este rugat sa ridice un scaun cantarind aproximativ 3,5 kgcu coatele in extensie si umerii flectati la 60 grade.

Testul Thomsen — pacientul este rugat sa inchida pumnul, sa faca flexia cotului incheieturii mainii si extensia cotului.

Anatomia cotului

Se incearca o flexie palmara a mainii, in timp ce pacientul opune rezistenta. Testul Golfer — cotul in flexie, mana in supinatie, apoi se incearca extensia cotului si se urmareste aparitia durerii la nivelul epicondilului medial. Teste ale nervului flexia cotului — se inspecteaza portiunea mediala a cotului, in timp ce pacientul face miscare de flexie si extensie a articulatiei cotului.

flexia cotului

Nervul este vizibil la pacientii subponderali. Alte teste — atat cubitus varus, cat flexia cotului cubitus valgus pot fi testate prin miscari laterale si mediale ale articulatiei cotului, in extensie si flexie 30 grade.

flexia cotului

Andrei Ioan Bogdan Subscribe.